Čestitamo našim polaznicima, prvoj generaciji educiranih drogerista u Hrvatskoj!

Pedeset nezaposlenih osoba, od kojih osam osoba s invaliditetom, uspješno su završili program “Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama“.

Čestitamo našim polaznicima, prvoj generaciji educiranih drogerista u Hrvatskoj!

U utorak 7. veljače svečanim uručenjem Uvjerenja o osposobljavanju završeno je školovanje prve generacije drogerista u Hrvatskoj. Pedeset nezaposlenih osoba, od kojih osam osoba s invaliditetom, uspješno su završili program “Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama“ koji je inicirala Ustanova za obrazovanje odraslih – Callidus u partnerstvu s dm-om i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb (HZZ).

Polaznici su se upoznali s detaljima i specifičnostima asortimana drogerija, osnovnim poslovnim procesima te temeljima marketinga i poslovne komunikacijePraktični dio nastave odvijao se u prodavaonicama dm-a uz mentorsku podršku šesnaest djelatnika dm-a te su polaznici iz prve ruke upoznali svakodnevna zaduženja zaposlenika u drogeriji.

„Svrha ovog projekta bila je kreirati i ponuditi adekvatan edukacijski program za potencijalne zaposlenike drogerija, prodavaonica zdrave hrane i prirodne kozmetike jer takav na tržištu edukacije u Hrvatskoj još nije postojao. U vremenu brzih promjena trendova u prodaji drogerijskih proizvoda do kojih dolazi zbog povećane svijesti kupaca o zdravom životu, raste obujam i poslovanja i broja zaposlenih u drogerijama i prodavaonicama zdravih proizvoda. Realizacijom projekta razvili smo novi edukacijski program za koji je utvrđeno da postoji interes, a stečena znanja i vještine polaznika će potaknuti nova zapošljavanja.“ izjavila je Carmen Tariba, ravnateljica Ustanove za obrazovanje odraslih – Callidus.

Projekt “Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama“ prvi je edukacijski program u Hrvatskoj usmjeren na razvijanje novog standarda drogerijskog zanimanja prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Edukacijski program za potencijalne zaposlenike drogerija, prodavaonica zdrave hrane i prirodne kozmetike, ukupne vrijednosti 1,051 milijun kuna, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 95%.

povezani članci