22 nezaposlenih postaje treća generacija Callidusove inovativne edukacije „Drogerist“

Do kraja listopada više od 70 osoba završit će program prekvalifikacije u zanimanje drogerist. Program obuhvaća zanimljivu nastavu i korisnu praksu u dm-u.

22 nezaposlenih postaje treća generacija Callidusove inovativne edukacije „Drogerist“

Nakon što je početkom prošle godine 50 nezaposlenih postalo prva generacija educiranih drogerista u Hrvatskoj, ove godine dvadesetak nezaposlenih osoba upisuje isti program prekvalifikacije čime će postati 3. generacija koja je završila ovu inovativnu edukaciju namijenjenu potrebama tržišta rada.

Do kraja listopada više od 70 osoba završit će program prekvalifikacije u zanimanje drogerist. Uz potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i dm-a, polaznici će se upoznati s detaljima i specifičnostima asortimana drogerija, osnovnim poslovnim procesima, temeljima marketinga i poslovne komunikacije. Svi polaznici imaju priliku uvježbati naučeno tijekom praktičnog djela nastave koji se odvija u prodavaonicama dm-a uz mentorsku podršku stručnih djelatnika dm-a koji su također uspješno educirani u Callidusu.

Drogerist, edukacijski program koji je razvila Ustanova za obrazovanje Callidus, prvi je edukacijski program u Hrvatskoj namijenjen razvijanju novog standarda drogerijskog zanimanja prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Edukacijski program Ustanove Callidus i cijeli projekt sufinanciran je iz EU fondova, sa svrhom dugoročnog razvoja strukovnog obrazovanja, sumjereno na kvalitetu, učinkovitost i relevantnost edukacije potrebama tržišta rada.

Edukacija je prilagođena potrebama tržištu drogerija i tržištu rada, jer danas kupci u drogerijama žele točno određen proizvod koji mogu brzo kupiti u specijaliziranoj trgovini – drogeriji, a osim toga često traže savjet ili konkretnu informaciju o određenom artiklu, preporuku ili savjet. Sve to zahtijeva specifična znanja i vještine koje do pojave edukacije „Drogerist“ nije pokrivalo niti jedno postojeće zanimanje.

Edukacija „Drogerist“, sastoji se od ukupno 188 sati redovne nastave, od kojih je 100 sati praktičnog rada u prodavaonicama dm-a. Ovakvom edukacijom, Callidus nastavlja razvijati inovativne programe koji pozitivno utječu na zaposlenost te polaznicima pružaju zanimljivo i korisno učenje temeljeno na radu i učenje koje prati potrebe proizašle iz stvarne prakse.

Završavaju se pripreme i za upis nove generaciju educiranih mentora dm-a koji će svojim mentorskim aktivnostima doprinijeti dugoročnoj održivosti ovog zanimanja i osigurati da svi polaznici, osim teorijskog znanja, steknu i prijeko potrebno praktično iskustvo.

povezani članci