Svečana dodjela diploma novoj generaciji drogerista

Čak 58 novopečenih drogerista ujedno su i prva generacija dm akademije koja je nastavu u potpunosti slušala online

Svečana dodjela diploma novoj generaciji drogerista

Novoj generaciji drogerista nedavno su svečano uručene diplome. Drogerist je inače edukacijski program koji je razvila Ustanova za obrazovanje Callidus i prvi je edukacijski program u Hrvatskoj namijenjen razvijanju novog standarda drogerijskog zanimanja prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, sa svrhom dugoročnog razvoja strukovnog obrazovanja, sumjereno na kvalitetu, učinkovitost i relevantnost edukacije potrebama tržišta rada.

Edukacija je prilagođena potrebama tržištu drogerija i tržištu rada, jer danas kupci u drogerijama žele točno određen proizvod koji mogu brzo kupiti u specijaliziranoj trgovini – drogeriji, a osim toga često traže savjet ili konkretnu informaciju o određenom artiklu, preporuku ili savjet. Sve to zahtijeva specifična znanja i vještine koje do pojave edukacije „Drogerist“ nije pokrivalo niti jedno postojeće zanimanje. 

Nakon završene edukacije, polaznici postaju drogeristi sa specijaliziranim znanjem iz područja drogerijskog asortimana. Ujedno su i stručna osoba za rad u drogeriji koja svojim znanjem zadovoljava potrebe kupaca. Znanje usvojeno kroz ovaj edukacijski program, drogeristu omogućuje da kupca savjetuje i stručno mu odgovori na pitanja vezana uz asortiman u drogeriji, primjerice o djelovanju određenog proizvoda ili načinu upotrebe.

Edukacija „Drogerist“, sastoji se od ukupno 188 sati redovne nastave, od kojih je 100 sati praktičnog rada u prodavaonicama dm-a, a ovogodišnja generacija prva je koja je nastavu u potpunosti slušala online. Na svečanom su domjenku u suradnji s dm drogerie markt Hrvatska dodijeljene diplome te uvjerenja o osposobljavanju pomoću kojih polaznici mogu upisati novo zanimanje u e-radnu knjižicu.

povezani članci