Sve je spremno za trening edukatora na projektu Games of Phones

Ustanova Callidus bila je domaćin trećeg projektnog sastanka za Game of Phones projekt.

Sve je spremno za trening edukatora na projektu Games of Phones

U Callidusu je održan dvodnevni projektni sastanak svih partnera Erasmus+ projekta Games of Phones. Game of Phones partnerski je Erasmus+ projekt Irske, Hrvatske, Španjolske, Portugala i Cipra koji ima za cilj dizajnirati i razvijati web-zadatke temeljene na izazovima za mlade kako bi se izgradile vještine i kompetencije koje će pomoći njihovoj reintegraciji u obrazovanje ili zapošljavanje.

Na trećem sastanku finaliziran je koncept i sadržaj projekta, kao i sadržaj i koncept treninga koji je planiran za travanj 2020 godine. Cilj treninga je prijenos znanja na 2 edukatora iz svake zemlje partnera. Uloga Callidusa na ovom projektu je kreirati Impact plan kojim se definira utjecaj projektnih aktivnosti te određivanjem mjerljivih pokazatelja i prikupljanjem podataka naposlijetku predstaviti rezultate i učinke projekta. Cilj navedene uloge je maksimalizacija učinaka raznih projektnih aktivnosti kako bi se njima utjecalo na neposredne sudionike i partnere u razvoju projekta.

Sljedeći korak u provedbi projekta je izrada programa stručnog treninga za edukatore odraslih. Program će sadržavati ukupno 50 sati učenja i izložit će trenere i nastavnike novim konceptima učenja temeljenog na izazovima, podržavati ih u stvaranju vlastitih resursa i „igranju“ s projektnim resursima na transnacionalnom treningu koji se planira održati u Irskoj početkom 2020. godine. Financiran od strane Erasmus +, ovaj trening omogućuje stručnjacima iz cijele Europe da se osposobljavaju, razmjenjuju i dijele svoja nastavnička iskustva s drugim kolegama.

Preuzmite 2. newsletter Game of Phones projekta:

povezani članci