Putem EU projekata povećavamo digitalnu pismenost nezaposlenih osoba

Nedovoljna digitalna pismenost nezaposlenih osoba predstavlja ozbiljnu prijetnju njihovoj konkurentnosti na tržištu rada i bitno im otežava zapošljavanje.

Putem EU projekata povećavamo digitalnu pismenost nezaposlenih osoba

Tijekom prošloga tjedna Callidus team sudjelovao je u Solunu (Grčka) na drugom projektnom sastanku projekta “Skill IT” koji se odvija kroz Erasmus+ program. Zajedno s ostala šest inozemna partnera iz Irske, Turske, Španjolske, Češke, Grčke i Italije prezentirali smo rezultate provedene analize o digitalnoj pismenosti nezaposlenih osoba. Cilj “Skill IT” projekta je rješavanje tog izazova kako bi se nezaposlenim osobama olakšao pronalazak zaposlenja. Callidus team proveo je analizu temeljem obavljenih intervjua s ukupno 30 osoba, a rezultati ispitivanja pokazuju da su nezaposlene osobe u Hrvatskoj većinom nedovoljno ili ispodprosječno digitalno pismene.

Kako bismo riješili problem nedovoljne digitalne pismenosti nezaposlenih osoba i povećali njihovu konkurentnost na tržištu rada, predložen je razvoj odgovarajućeg edukacijskog modela za ciljne skupine. Kako bi se osiguralo optimalno provođenje projekta, izradi tablice kompetencija, prethodit će istraživanje metodologije pristupačnosti za korištenje odgovarajućeg edukacijskog modela. U konačnici, ciljnoj skupini omogućit će se stjecanje potrebnih znanja, vještina i ishoda učenja

Održavanje sljedećeg partnerskog sastanka dogovoren je za lipanj. Tijekom sljedećeg sastanka u Trani (Italija) održat će se i peterodnevni trening za osoblje Callidusa kao i za ostale partnere u projektu koji će nastaviti provoditi treninge u matičnim zemljama i time pomoći uspješnoj realizaciji projekta.

povezani članci