Sa 6 inozemnih partnera pokrećemo novi Erasmus+ projekt!

Partnerskim Erasmus+ projektom osposobit ćemo odrasle i mlade marginalizirane odrasle osobe na području ključnih digitalnih kompetencija

Sa 6 inozemnih partnera pokrećemo novi Erasmus+ projekt!

„Digital Media – A Bridge to Inclusion“ partnerski je Erasmus+ projekt Hrvatske, Turske, Češke, Italije, Poljske, Finske i Ujedinjenog Kraljestva kojim ćemo izraditi program osposobljavanja za odrasle i mlade marginalizirane odrasle osobe kako bi razvili ključne digitalne kompetencije i znanja potrebna na današnjem tržištu rada.

Zajedno s inozemnim partnerima, prepoznali smo činjenicu da su digitalni mediji izvrstan način za prenošenje znanja i razvoja ključnih kompetencija, posebice kod marginaliziranih skupina društva. Izvaninstitucionalno obrazovanje u obrazovanju odraslih, ali i mladih, postalo je učinkovit način stjecanja znanja, vještina i kompetencija, te kao potpora institucionalnom obrazovanju može značajno doprinijeti jačanju onih znanja koja su potrebna na modernom tržištu rada. Kick-off partnerski sastanak održan je početkom studenog u prostorima Callidus obrazovanja, a projektom će se posebno usredotočiti na osobni razvoj mladih i uključivanje marginaliziranih osoba za koje formalno obrazovanje nije uspjelo.

U sklopu ovog projekta, svi projektni partneri će raditi s odgajateljima za odrasle i sa zajednicama u sektoru obrazovanja pružajući im edukacije za usavršavanje kako bi izgradili svoje vještine kao odgajatelji. Također, u sklopu projekta partnerska organizacija DIME pružit će niz inovativnih resursa koje nastavnici mogu koristiti u svom radu s marginaliziranim mladim ljudima.

povezani članci