Trening audio-vizualne produkcije za 24 mlada edukatora

Projektni tim Erasmus+ projekta „Digital Media – A Bridge to Inclusion“ razvio je program edukacije za 24 mlada edukatora

Trening audio-vizualne produkcije za 24 mlada edukatora

„Digital Media – A Bridge to Inclusion“ partnerski je Erasmus+ projekt Hrvatske, Turske, Češke, Italije, Poljske, Finske i Irske koji razvija program osposobljavanja za odrasle i mlade marginalizirane odrasle osobe kako bi razvili ključne digitalne kompetencije i znanja potrebna na današnjem tržištu rada. 

Nakon nedavnog sastanka projektnih partnera u turskom gradu Kaş, dogovorene su nove projektne aktivnosti. Početkom iduće godine, od 21. do 25. siječnja u Italiji održat će se trening audio-vizualne produkcije u kojem će sudjelovati 24 mladih edukatora iz 8 partnerskih zemalja. Cilj treninga je educiranje trenera kako bi se po povratku u svoje matične zemlje bavili daljnjom edukacijom marginaliziranih skupina.

Cilj projekta je pružiti priliku mladim marginaliziranim osobama da kroz suradnju na izradi multimedijalnih radova, nauče više o odgovornosti, toleranciji, međusobnom poštovanju i uključivosti. Kroz ovaj međunarodni partnerski projekt, istražit ćemo potencijal digitalnih komunikacija na području učenja novih vještina i životnog usmjeravanja kroz izvaninstitucionalno obrazovanje.

Izvaninstitucionalno obrazovanje u obrazovanju odraslih, ali i mladih, postalo je učinkovit način stjecanja znanja, vještina i kompetencija, te kao potpora institucionalnom obrazovanju može značajno doprinijeti jačanju onih znanja koja su potrebna na modernom tržištu rada

Više o DIME projektu možete pročitati klikom na newsletter:


povezani članci