Razvijamo Tehničku akademiju za automobilsku industriju u Srbiji

Projektom vrijednim gotovo milijun eura razvijamo edukacijski centar za obučavavanje i usavršavanje kadrova u automobilskoj industriji u Srbiji

Razvijamo Tehničku akademiju za automobilsku industriju u Srbiji

Glavni cilj partnerskog projekta vrijednog gotovo milijun eura jest razvoj edukacijskog centra koji će obučavavati i usavršavati kadar za potrebe razvoja automobilske industrije u Srbiji.

Sredinom studenog u Beogradu održan je kick-off sastanak partnerskog projekta kojeg financira Austrijska razvojna agencija (ADA) pod nazivom „Technical Academy for Automobile Cluster in Serbia“. Nositelj projekta je BFI, a partneri projekta su Callidus obrazovanje, Privredna komora Srbije i tvrtka Weidinger & Partner. 

Callidus obrazovanje zajedno s inozemnim partnerima prepoznati su kao vodeći edukacijski eksperti u regiji, s bogatim iskustvom na području razvoja edukacijskih programa i poticanju cjeloživotnog obrazovanja.

Glavne aktivnosti partnerskog projekta su:

  • Osnivanje TechAK kao sastavnog djela edukacijskih aktivnosti Privredne komore Srbije
  • Razvoj kurikuluma uz metodologiju blended learninga
  • Obuka ukupno 30 trenera
  • Obuka ukupno 20 mentora
  • Pokretanje pilot programa za najmanje 200 polaznika Akademije
  • Diseminacija projekta i popratne aktivnosti

Republika Srbija prepoznala je nužnost ulaganja u obrazovanje, pogotovo u tvrtke koje imaju značajan potencijal rasta i nude veće mogućnosti zapošljavanja. Nove investicije i ostvarivanje punog potencijala gospodarskog rasta u velikoj mjeri ovise o kvalificiranim kadrovima.

Uspostavom Tehničke akademije korigirala bi se nedovoljna orijentiranost stručnog obrazovanja prema tržištu rada, te bi se ujedno osiguralo i ubrzalo prenošenje znanja i umijeća (know-how) orijentiranih na potrebe tržišta rada tj. srpske automobilske industrije. Akademija će znatno poboljšati komunikaciju potreba između tržišta rada, rastuće automobilske industrije i obrazovnih institucija u Srbiji.

Ovim projektom, Callidus obrazovanje prepoznat je kao društveno odgovoran partner koji već duži niz godina, zajedno s velikom mrežom inozemnih partnera i eksperata, sudjeluje u brojnim obrazovnim projektima i aktivno radi na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

povezani članci

Obavijest o nadmetanju

Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik referentne oznake UP.03.3.1.05.0004 Kratak opis nabave: Predmet nabave je usluga izrade strukovnog dijela strukovnog kurikuluma za…