Razvijamo edukacijski centar za obučavavanje i usavršavanje kadrova u automobilskoj industriji

Projekt Tehničke akademije vrijedan gotovo milijun eura ide po planu – tijekom svibnja održat ćemo Methodology Training za partnere iz Privredne komore Srbije

Razvijamo edukacijski centar za obučavavanje i usavršavanje kadrova u automobilskoj industriji

Glavni cilj partnerskog projekta Tehničke Akademije (TechAk), vrijednog gotovo milijun eura, jest razvoj edukacijskog centra koji će obučavavati i usavršavati kadar za potrebe razvoja automobilske industrije u Srbiji. Rezultat projekta bit će educirani kadar čija će znanja i vještine biti odmah upotrebljive na radnim mjestima u automobilskoj industriji. Time se skraćuje potrebno vrijeme i troškovi prilikom zapošljavanja radne snage i potiču investicije koje u velikoj mjeri ovise o kvalificiranim kadrovima.

Tijekom prošlog tjedna, na drugom projektnom sastanku održanom u Beogradu, sudjelovali su i naši suradnici (WKO Austrija) te partneri iz Austrijske razvojne agencije (ADA) koji sufinanciraju 50% ukupne vrijednosti projekta. Na sastanku je odobreno izvješće za prvih 6 mjeseci trajanja projekta, te su dogovorene sljedeće projektne aktivnosti s naglaskom na Methodology Training koji će se sredinom svibnja održati u Zagrebu. 

povezani članci