Ustanova Callidus partner je na EU projektu vrijednom 102 milijuna kuna

Projektom se uspostavlja regionalni centar kompetentnosti u Dubrovniku, koji će generirati najbolje ljudske potencijale za potrebe turizma i gastronomije

Ustanova Callidus partner je na EU projektu vrijednom 102 milijuna kuna

Svečanim potpisivanjem, odnosno uručivanjem ugovora za realizaciju Centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovniku, za taj projekt je i službeno osigurano gotovo 102 milijuna kuna. Regionalni centar kompetentnosti u Dubrovniku razvijat će standard zanimanja, kvalifikacije i strukovni kurikulum za kvalifikacije kuhara gastronoma i općega kuhara. Uz navedeno, razvijat će se također standardi i obrazovni programi u obrazovanju odraslih za kvalifikacije: kuhar specijalist, animator, somelijer za vino, somelijer za maslinovo ulje, somelijer za sir, kuhar specijalist za priloge, variva i garniture, kuhar specijalist za jela od tjestenine i riže, kuhar specijalist za dalmatinsku (dubrovačku) kuhinju, kuhar specijalist za topla predjela i kuhar specijalist za hladna predjela. Sve ove vještine prijeko su potrebne na tržištu rada, što dokazuje i interes vodećih hotelskih lanaca. S obzirom na obuhvat kvalifikacija, regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Dubrovniku profilirat će se kao centar izvrsnosti koji će generirati najbolji i najkvalitetniji ljudski potencijal u turističko-ugostiteljskom segmentu gastronomije.

Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Dubrovniku provodit će projekt pod nazivom „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik“. Glavne aktivnosti projekta bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u turizmu i ugostiteljstvu temeljenog na radu, a prema potrebama poslodavaca. Tako će se aktivnosti projekta provoditi u partnerstvu s osnivačem Dubrovačko-neretvanskom županijom, Centrom za poduzetništvo DNŽ, četiri ugledna hotelska poslodavca i tvrtkom Mint Media. Također, kroz projekt je osigurana suradnja s obrazovnim ustanovama, i to tri srednje strukovne škole turističkog i ugostiteljskog smjera, jednom strukovnom školom s agroturističkim smjerom, sa Sveučilištem u Dubrovniku te s Ustanovom za obrazovanje odraslih Callidus.

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 72.399.069,29 kn, 85 posto je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna. Dodijeljena sredstva pokrivaju 100 posto prihvatljivih troškova koji se odnose na aktivnosti uspostave regionalnog centra kompetentnosti. Osim spomenutih domaćih partnera, posebno se ističe suradnja s Baskijskim kulinarskim centrom, koji je jedan od najpoznatijih i najinovativnijih kulinarskih centara na svijetu. Baskijski kulinarski centar aktivno će sudjelovati u procesu razvoja regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik, u razvoju i provedbi obrazovnih programa za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje, u razvoju srednjeg strukovnog obrazovanja te u uspostavi HUB-a za inovacije i poduzetništvo. S druge strane, u okviru Baskijskog kulinarskog centra provest će se stručno usavršavanje i visokospecijalizirano certificirano stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika i mentora te će se osigurati studijski posjeti radi razmjene iskustava i primjera dobre prakse.

povezani članci

Obavijest o nadmetanju

Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik referentne oznake UP.03.3.1.05.0004 Kratak opis nabave: Predmet nabave je usluga izrade strukovnog dijela strukovnog kurikuluma za…