Nastavljamo s uspješnom provedbom EU projekata

„Digital Media – A Bridge to Inclusion“ projekt je vrijedan gotovo 2 milijuna kuna kojim potičemo digitalnu pismenost odraslih osoba

Nastavljamo s uspješnom provedbom EU projekata

Erasmus+ projekt vrijedan gotovo 2 milijuna kuna – „Digital Media – A Bridge to Inclusion“ partnerski je Erasmus+ projekt Hrvatske, Turske, Češke, Italije, Poljske, Finske i Ujedinjenog Kraljestva kojim izrađujemo program osposobljavanja za odrasle i mlade marginalizirane odrasle osobe kako bi razvili ključne digitalne kompetencije i znanja potrebna na današnjem tržištu rada.

Cilj projekta je implementiranje obrazovnog programa kojim će se povećati digitalna pismenost osoba s niskom razinom ili bez kvalifikacija, osobama s osnovnim zanimanjima, nezaposlenim osobama, migrantima, gospodarski neaktivnim i starijim osobama. Izvaninstitucionalno obrazovanje u obrazovanju odraslih, ali i mladih, postalo je učinkovit način stjecanja znanja, vještina i kompetencija, te kao potpora institucionalnom obrazovanju može značajno doprinijeti jačanju onih znanja koja su potrebna na modernom tržištu rada. 

​Ustanova Callidus je tijekom dvodnevnog sastanka iznijela rezultate analize projekta i projektnih aktivnosti svih 8 partnera na projektu tijekom posljednjih 6 mjeseci. Tijekom ovog sastanka zaključeno je da se sve zadane aktivnosti i ciljevi projekta ostvaruju prema predviđenom planu. 

povezani članci