Provedene prve edukacije nastavnika u sklopu projekta “DARoviti u fokusu”

Travanj su obilježile edukacije 32 nastavnika iz 3 različite partnerske škole

Provedene prve edukacije nastavnika u sklopu projekta “DARoviti u fokusu”

Travanj su obilježile edukacije 32 nastavnika iz 3 različite partnerske škole: OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice, OŠ Krapinske Toplice i OŠ Ivo Kozarčanin iz Hrvatske Dubice.

Callidus kao Nositelj projekta “DARoviti u fokusu” organizirao je edukaciju na temu darovitosti i poduzetničkog načina razmišljanja te metoda i načina inkorporiranja sadržaja iz područja poduzetništva i aktivnog građanstva u redovitu nastavu i izvannastavne aktivnosti. Ovaj projekt će dugoročno omogućiti učenicima osnovnih škola da unaprijede svoje znanje i vještine iz područja poduzetništva i aktivnog građanstva, čime će postati konkurentniji na tržištu rada i društveno angažiraniji građani.

U sklopu edukacije, nastavnici su se upoznali s različitim metodama i načinima inkorporiranja sadržaja iz područja poduzetništva i aktivnog građanstva u redovitu nastavu i izvannastavne aktivnosti. Naučili su kako prepoznati darovite učenike te kako razvijati njihove talente kroz poduzetnički način razmišljanja. Ovaj pristup omogućava učenicima da unaprijede svoje vještine u rješavanju problema, kreativnom razmišljanju i timskom radu.

Osim toga, nastavnici su dobili priliku da razmijene iskustva i ideje te da steknu nova znanja koja će primijeniti u svojoj nastavi. Projekt omogućuje da se stvori bolja povezanost između različitih škola i nastavnika te da se unaprijedi kvaliteta obrazovanja u osnovnim školama. Ova inicijativa je važna jer se oslanja na važnost razvoja poduzetničkih vještina i aktivnog građanstva kod učenika već u osnovnoj školi. Ovakav pristup omogućava učenicima da postanu konkurentniji na tržištu rada te da se aktivnije uključe u društveni život zajednice. Osim toga, ova edukacija predstavlja korak naprijed u razvoju kvalitete obrazovanja u Hrvatskoj, čime će učenici biti bolje pripremljeni za budućnost.

Svima koji su sudjelovali u ovom projektu čestitamo na uspješno završenoj edukaciji i zahvaljujemo im na njihovom doprinosu u unaprjeđenju obrazovanja u Hrvatskoj.

Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021.
Više na: EEA Grants | Financijski mehanizmi

povezani članci