Nastavnici razvijaju sposobnosti vođenja

U protekla dva dana, održane su online edukacije za 23 nastavnika iz OŠ Ante Kovačića i OŠ Zlatar Bistrica na temu razvoja osobina vodstva

Nastavnici razvijaju sposobnosti vođenja

U protekla dva dana, održane su online edukacije za 23 nastavnika iz OŠ Ante Kovčića i OŠ Zlatar Bistrica na temu razvoja osobina vodstva s ciljem razvoja mentalnog sklopa, vještina i alata efektivnih lidera, te inkorporiranja razvojnog procesa u redovitu nastavu, te također, u izvannastavne aktivnosti.

Ove edukacije, koje su bile organizirane s ciljem razvoja vodstvenih sposobnosti nastavnika, bile su vrlo uspješne i zanimljive. Tijekom dvodnevne edukacije, nastavnici su naučili kako poboljšati svoje vještine u vođenju timova, upravljanju konfliktima, motiviranju i upravljanju promjenama. Također su upoznati s tehnikama upravljanja stresom i kako primijeniti ove tehnike kako bi se smanjio stres u različitim situacijama.


Edukacija je također bila usredotočena na razvoj mentalnog sklopa, s posebnim naglaskom na razvijanje samopouzdanja, sposobnosti suočavanja s preprekama i razvoj optimizma. Nastavnici su također naučili kako koristiti te alate u svom radu, kako bi osnažili svoje učenike i omogućili im da ostvare svoj puni potencijal. Ovi novi alati i tehnike bit će implementirani u redovitu nastavu, kao i u izvannastavne aktivnosti, kako bi se nastavnici mogli bolje nositi s izazovima i osigurali da njihovi učenici dobiju najbolje moguće obrazovanje.

Čestitamo nastavnicima na njihovom uspjehu i želimo im puno uspjeha u njihovom daljnjem radu. Nadamo se da će ova edukacija pomoći u stvaranju generacije lidera koji će biti spremni suočiti se sa svim izazovima koji ih čekaju u budućnosti.

Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021.
Više na: EEA Grants | Financijski mehanizmi

povezani članci