Edukacija 35 nastavnika za promicanje demokratskog načina razmišljanja u osnovnim školama završena uspješno

Od 15. svibnja do 9. lipnja, održan je niz jednodnevnih edukacija za 35 nastavnika iz 5 različitih škola

Edukacija 35 nastavnika za promicanje demokratskog načina razmišljanja u osnovnim školama završena uspješno

Od 15. svibnja do 9. lipnja, održan je niz jednodnevnih edukacija za 35 nastavnika iz 5 različitih škola na temu demokratskog načina razmišljanja te njegovo inkorporiranje u nastavne i izvannastavne aktivnosti u osnovnim školama.

Inicijativa je provedena s ciljem poticanja razumijevanja i implementacije demokratskih načela i stavova kod nastavnika i učitelja, a posljedično i kod djece osnovnoškolskog uzrasta.

Edukacije su organizirane u suradnji s OŠ Ivo Kozarčanin, OŠ Kistanje, OŠ Ante Kovačića, OŠ Zlatar Bistrica i OŠ Krapinske Toplice, a provodile su ih stručne osobe s bogatim iskustvom u području obrazovanja i demokratskog angažmana iz partnerske organizacije FC Adria Solutions d.o.o.

Tijekom edukacija nastavnici su imali priliku sudjelovati u predavanjima i interaktivnim grupnim raspravama. Fokus edukacija bio je na osnaživanju nastavnika u razumijevanju i primjeni demokratskih vrijednosti u različitim aspektima školskog života. Učitelji su bili upoznati s metodama podučavanja koje potiču kritičko razmišljanje, aktivno slušanje, suradnju i uvažavanje različitih mišljenja među učenicima.

Očekuje se da će pozitivni rezultati ovih edukacija imati dugoročne učinke na školske zajednice, te će doprinijeti izgradnji društva koje promiče demokratske vrijednosti, jednakost i poštovanje različitosti.

Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021.

Više na:  EEA Grants | Financijski mehanizmi

povezani članci