Unapređujemo nastavu darovitih učenika u području poduzetništva i građanstva

Zajedno s partnerima, započinjemo novi projekt vrijedan 1.4 mil. kuna kojim usavršavamo vještine i kompetencije čak 75 učitelja za rad s darovitim učenicima

Unaprijeđujemo nastavu darovitih učenika u području poduzetništva i građanstva

Zajedno s partnerima, započinjemo novi projekt vrijedan 1.4 mil. kuna kojim usavršavamo vještine i kompetencija čak 75 učitelja i ostalih odgojno-obrazovnih djelatnika čime stvaramo optimalne uvjete za kvalitetniji i kontinuiran razvoj darovitih učenika.


Glavni cilj projekta je izgraditi ljudske kapacitete 5 osnovnih škola u Hrvatskoj za rad s darovitim učenicima u područjima aktivnog građanstva i poduzetništva, a kroz unaprjeđenje vještina i kompetencija 75 učitelja i ostalih odgojno-obrazovnih djelatnika te izradu modela podučavanja i 4 nastavnih materijala. Područja poduzetništva i aktivnoga građanstva su izabrani kao teme za rad s darovitim učenicima zbog njihove važnosti u razvoju demokratskog društva i nedovoljne zastupljenosti u kurikulumu osnovnih škola, posebno u manje razvijenim, ruralnim područjima.


Svrha projekta je podizanje kvalitete života, obrazovanja, zapošljavanja i rada darovitih učenika, kroz usavršavanje učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika za rad s njima, i izradu nastavnih materijala u područjima aktivnog građanstva i poduzetništva, koji će biti dostupni za korištenje i drugima u osnovnom školstvu.

Projekt se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021.
Više na: EEA Grants | Financijski mehanizmi

povezani članci