Potičemo financijsku pismenost djece i mladih

Svrha ovakvog projekta je financijski opismeniti ljude kako bi u budućnosti što manje obitelji dolazilo u nepogodne financijske situacije

Potičemo financijsku pismenost djece i mladih

Dana 17. i 18. rujna 2019. u Virginiji, Cavan (Irska), održan je prvi transnacionalni sastanak koji je označio službeni početak projekta Piggy Bank. Predstavnici iz 7 europskih država prisustvovali su sastanku i ponudili osvrt na aktualno stanje usluga na području obrazovanja odraslih u svojim zemljama s naglaskom na obiteljsko učenje. Na ovom sastanku partneri su analizirali projekt i zajedno utvrdili plan rada, očekivane rezultate i učinke.

Ovaj projekt osmišljen je s ciljem podizanja razine financijske pismenosti u svim državama partnerima s naglaskom na pomoć obiteljima kojima je takvo znanje potrebno. Svrha ovakvog projekta je financijski opismeniti ljude kako bi u budućnosti što manje obitelji dolazilo u nepogodne financijske situacije i time direktno ugrozili egzistenciju sebe i svoje obitelji.

Za mnoge odrasle osobe, pitanje financijskog stanja izvor je svih drugih problema s kojima se susreću, a dugoročno ti problemi mogu rezultirati lošim odnosima u obitelji, prekidima prijateljstava i veza, a u najekstremnijim slučajevima čak i nasiljem te samoubojstvima.

Projekt se primarno usredotočuje na obitelji koje koriste mobilne tehnologije u svakodnevnom životu jer će sudionici upravo pomoću pametnih telefona imati prilike usvojiti bitno znanje o financijskoj pismenosti. Ciljna skupina projekta nisu samo odrasli s nižom razinom financijske pismenosti već i djeca raznih dobnih skupina kako bi se što bolje pripremila za sve financijske izazove i zamke s kojima će se susretati kroz odrastanje i život.

Više o projektu saznajte u newsletteru Elevation projekta:

povezani članci

Elevation 2. projektni sastanak

Cilj projekta “Elevation” je razvoj mini obrazovnih resursa za stjecanje ključnih kompetencija namijenjenih odraslim osobama Cilj projekta “Elevation” je razvoj mini obrazovnih resursa za stjecanje…