Na HRT-u smo predstavili projekt PiggyBank kojim potičemo bolju financijsku pismenost

Na HRT-u smo predstavili projekt O2 i pozvali sve građane da posjete mrežnu stranicu Callidusa i upoznaju se s projektom Piggy Bank.

Na HRT-u smo predstavili projekt PiggyBank kojim potičemo bolju financijsku pismenost

Jeste li znali da je tek 33% odraslih financijski pismeno? Takvo stanje želimo promijeniti besplatnim obrazovnim materijalima.

Razvoj tehnologije, trendovi na financijskom tržištu te širenje dostupnih financijskih usluga i proizvoda doveli su do toga da financijska pismenost postaje sve nužnija i važnija vještina modernog čovjeka. Da svijest o važnosti financijske pismenosti u Hrvatskoj postoji pokazuje činjenica da je Vlada RH u lipnju 2021. donijela novi Nacionalni strateški okvir financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2021. do 2026. godine, kojim se jačanjem financijskog obrazovanja planira postići bolje financijsko upravljanje hrvatskih građana.

Nedostatak obvezne financijske edukacije putem obrazovnog sustava, ali u nekim slučajevima i nedostatna razina financijske pismenosti roditelja, od kojih djeca uče kako upravljati novcem, neki su od razloga zašto su mladi iznimno ranjiva skupina kada je u pitanju financijska pismenost.

Projekt Piggy Bank namijenjen je financijskom opismenjavanju svih građana, a besplatno korištenje edukacijskih materijala nastalih u sklopu projekta omogućili smo putem naše platforme, O2 – obrazovanjem do održivosti. Saznajte više o projektu u prilogu emisije HRT-a, Dobro jutro Hrvatska u kojoj su gostovali Carmen Tariba i Miro Tariba.

povezani članci