Kvalitetni edukacijski materijali ključni su za dobru financijsku pismenost

Povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca sudjelovali smo na konferenciji ,,Financijska pismenost za generaciju Z” i naglasili važnost financijskog obrazovanja

Kvalitetni edukacijski materijali ključni su za dobru financijsku pismenost

Povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca, u organizaciji Ministarstva financija i Ekonomskog fakulteta – Zagreb, 20. ožujka 2023. održana je konferencija “Financijska pismenost za generaciju Z” namijenjena studentima i srednjoškolcima.

Miroslav Tariba iz Callidusa je na panelu ,,Planiraj svoj novac, zasadi svoju budućnost” predstavio Erasmus+ projekt Piggy Bank namijenjen financijskom opismenjavanju cijele obitelji, a čiji su materijali dostupni za besplatno korištenje na našoj platformi O2 – Obrazovanjem do Održivosti.

Nedostatak obvezne financijske edukacije putem obrazovnog sustava jedan je od ključnih razloga zbog kojih su djeca i mladi iznimno ranjiva skupina kada je u pitanju razina financijske pismenosti. Mi u Callidusu smo itekako svjesni tog problema, stoga već neko vrijeme aktivno sudjelujemo u promociji financijske pismenosti kao iznimno važne životne vještine. Čast mi je što sam u ime Callidusa imao priliku sudjelovati na ovoj konferenciji i službeno obilježiti Svjetski tjedan novca. S aktivnostima povodom Tjedna novca nastavljamo i kroz edukativne radionice s učenicima osnovne škole u Rakovu potoku“, izjavio je Miro Tariba, Voditelj razvoja u Callidusu.

Financijska pismenost jedna je od ključnih vještina 21. stoljeća, stoga je s financijskim opismenjavanjem potrebno krenuti tijekom djetinjstva. Saznajte više o našim besplatnim obrazovnim materijalima namijenjenih financijskoj pismenosti na PiggyBank stranici.

povezani članci