Završen projekt ‘Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja’

Projektom smo adaptirali ranjive skupine na tržište rada, povećali njihove kompetentnosti i povezali ih s poslodavcima

Završen projekt 'Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja'

Callidus je u suradnji s partnerima Adria grupom, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, uspješno proveo projekt ‘Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja’. Završnom konferencijom koja je, zbog epidemiološke situacije uzrokovane širenjem bolesti COVID 19, održana, u četvrtak, u online formatu, projekt je i svečano priveden kraju.

Među glavnim ciljevima projekta, usmjerenog na razvoj i provedbu edukacijskog programa za osoblje u području čišćenja, bio je adaptirati ranjive skupine na tržište rada, povećati njihove kompetentnosti i povezati ih s poslodavcima, a uz to zadovoljiti potrebe tržišta rada i sniziti stopu nezaposlenosti. Ukupna vrijednost samog projekta je 898.172,59 HRK, a sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda.

Provedba programa bazirala se na teorijskoj nastavi, za čiju su provedbu bili zaduženi stručnjaci Callidusa te na praktičnoj nastavi u kojoj su mentori bili djelatnici Adria grupe što je provedbi ovog programa dalo gospodarsku dimenziju. Provedeno je ukupno 120 sati nastave pod mentorstvom stručnjaka, a program je verificiran te je zanimanje po uspješnom završetku edukacije upisano u e-radnu knjižicu polaznika.

Programi koje nudi Callidus odgovaraju na potrebe poslodavaca i stvaraju obrazovane pojedince koji su spremni odgovoriti na izazove tržišta. Jedan od takvih programa je  i ‘Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja’. Izuzetno nam je drago da smo njegovom provedbom polaznicima omogućili dodatna znanja i vještine te pozitivno utjecali na njihov osobni razvoj i budućnost na tržištu rada. Također, projekt  je i pravi primjer naše odlične suradnje s partnerima iz realnog sektora te s istaknutim državnim i gospodarskim institucijama, a sve to daje visokointegrirani pristup programima koje provodimo, istaknula je Antonija Briševac, voditeljica projekata u Callidusu. Edukaciju je sudionicima predstavio Hrvatski zavod za zapošljavanje, a u njoj su sudjelovale nezaposlene osobe, pripadnici nacionalnih manjina i osobe iznad 50 godina starosti. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u sklopu projekta osnovan je Klub za zapošljavanje unutar kojeg su se održavale motivacijske radionice, grupna i individualna savjetovanja polaznika.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/zavrsen-projekt-europskim-projektom-do-educiranog-osoblja-u-podrucju-usluga-ciscenja-1479112 – www.vecernji.hr

povezani članci

LEDI projekt

Projektom LEDI izrađujemo edukativni program za 41 nezaposlenu osobu ranjive skupine stanovništva. Prve info radionice održat će se u HZZ-u početkom studenog Ovaj tjedan se u…