Doprinosimo rodnoj ravnopravnosti u STEAM-u

Na OTV televiziji u emisiji „Žena sam“ pričali smo o brojnim razlozima nedovoljne zastupljenosti žena u STEAM zanimanjima i o Erasmus + projektu Steamy Wonders

Doprinosimo rodnoj ravnopravnosti u STEAM-u

Projekt Steamy Wonders je nastao kako bi se pozitivno utjecalo na trend rodne neravnopravnosti poticanjem srednjoškolki na opredjeljenje za visokim obrazovanjem i budućim karijerama u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu, umjetnosti i matematici.

U sklopu Erasmus + projekta Steamy Wonders, čiji je nositelj Callidus, kao glavni alat komunikacije razvijene su interaktivne infografike, posvećene svakom pojedinom STEAM području, a u sklopu kojih se nalazi QR kôd čijim skeniranjem se pristupa sadržaju za samoučenje koji je prilagođen dobnoj skupini srednjoškolki. Tako su razvijeni alati poput kvizova ili online escape room-ova čijim korištenjem učenice usvajaju najvažnije informacije o pojedinim STEAM područjima te njihovim rješavanjem otkrivaju koje je od područja, u odnosu na njihove osobne karakteristike, njima najbliže.

Kako bi se problemu pristupilo sustavno, u sklopu projekta, razvijen je i priručnik za osposobljavanje edukatora pri čemu je zamišljeno da se alati za samoučenje koriste i u redovnoj nastavi.

Besplatan pristup svim materijalima Erasmus + projekta Steamy Wonders dostupan je u sklopu naše platforme O2 – Obrazovanjem do Održivosti, nastale kao dio aktivnosti koje Callidus poduzima u sklopu istoimenog društveno odgovornog projekta kojim svim građanima željnim znanja omogućujemo potpuno besplatno korištenje svih materijala nastalih na projektima financiranim iz EU fondova na kojima radimo.

povezani članci