EU projektom obrazujemo nezaposlene osobe prema potrebama tržišta rada

Predstavljen je projekt “Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja” vrijedan gotovo 900 tisuća kuna

EU projektom obrazujemo nezaposlene osobe prema potrebama tržišta rada

U četvrtak 04. srpnja Ustanova za obrazovanje odraslih Callidus predstavila je projekt “Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja” koji je usmjeren na razvoj i provedbu novog edukacijskog programa za čistača/-icu, za koji je ustanovljeno da postoji potreba na tržištu rada. U projektu sudjeluje i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska gospodarska komora, te partneri iz Adria grupe.

Kroz projekt provest će se edukacija za 41 nezaposlenu osobu koja u sklopu projekta predstavlja ciljnu skupinu. Skupinu čine socijalno osjetljivo stanovništvo od kojih se ističu pripadnici nacionalnih manjina te ljudi iznad 50 godina kojima je nedostatak kompetencija velika zapreka pri dobivanju radnog mjesta. Problem je prisutan na području cijele Hrvatske, a kao glavne uzroke navodimo nepostojeći formalno akreditirani program za obrazovanje odraslih koji je kreiran prema zahtjevima i potrebama tržišta rada.

Ovim projektom osiguravamo povećanje zapošljivosti korisnika i omogućavamo učinkovitu provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala. Ukupna vrijednost projekta je 898.172,59 HRK, a sva sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda.

Više o projektu saznajte na našoj stranici o ESF projekatima.

povezani članci