Ulaganje u IT obrazovanje ulaganje je u budućnost

U Beogradu smo sudjelovali na konferenciji “Zajedničko djelovanje s ciljem rješavanja problema nedostatka vještina: Slučaj ICT sektora”

Ulaganje u IT obrazovanje ulaganje je u budućnost

Na poziv Vlade Republike Srbije i Europske zaklade za stručnu izobrazbu, Callidus team sudjelovao je u Beogradu na konferenciji “Zajedničko djelovanje s ciljem rješavanja problema nedostatka vještina: Slučaj ICT sektora”.

Europska zaklada za stručnu izobrazbu (European Training Foundation) pomaže partnerskim zemljama da moderniziraju svoje sustave obrazovanja i izobrazbe kako bi građanima omogućile da steknu znanja, vještine i druge kompetencije koje zahtijevaju dinamična gospodarstva i društva. Obrazovanje i stručna izobrazba smatraju se elementima jedinstvenog i cjelovitog sustava učenja.

U svrhu unaprjeđenja sustava učenja, posebice u IT sektoru, tijekom listopada u Znanstveno-tehnološkom parku Beograd održana je konferencija “Zajedničko djelovanje radi rješavanja problema nedostatka vještina: Slučaj ICT sektora” na kojoj su mnogobrojni partneri izmijenili iskustva u unaprjeđivanju cjeloživotnog obrazovanja. Konferenciju je otvorio ministar rada, zapošljavanja, branitelja i socijalnih pitanja u Vladi Republike Srbije, Zoran Đorđević.

Ministar Đorđević je naglasio da će samo u ovoj godini 1.000 srpskih građana biti prekvalificirano u IT stručnjake, a s obzirom na potrebe tržišta, vrlo je vjerojatno da će svi dobiti posao, što će u konačnici doprinijeti i smanjenju stope nezaposlenosti.

Na konferenciji su prikazana međunarodna i domaća rješenja za unaprjeđivanje vještina u ICT sektoru, a predstavljen je i Savjet za inovativno poduzetništvo i informacijske tehnologije. Ovaj savjet predstavlja tijelo za izgradnju partnerstva za razvoj ICT vještina s ciljem analize konkretnih potreba na tržištu i analize institucionalne suradnje.

Konferenciju je organizirao Savjet za inovativno poduzetništvo i informacijske tehnologije, Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Europska zaklada za stručnu izobrazbu (European Training Foundation).

povezani članci