Osnovnoškolcima pokazujemo važnost financijske pismenosti

Danas smo održali edukativnu radionicu učenicima OŠ Stjepana Bencekovića iz Rakova potoka

Osnovnoškolcima pokazujemo važnost financijske pismenosti

Svjetski i Europski tjedan novca obilježava se od 20. do 26. ožujka 2023. To je globalan događaj o podizanju svijesti o važnosti financijskog obrazovanja djece i mladih. 

U Hrvatskoj je primjetan nedostatak obvezne financijske edukacije putem obrazovnog sustava, ali u nekim slučajevima i nedostatna razina financijske pismenosti roditelja, od kojih djeca uče kako upravljati novcem. To su tek neki od razloga zašto su mladi iznimno ranjiva skupina kada je u pitanju financijska pismenost.

Putem Erasmus + projekta ‘Piggy Bank’ svim građanima nudimo besplatan pristup edukativnim materijalima na temu financijske pismenosti. Na mrežnim stranicama projekta, ali i na Callidusovoj platformi O2 mogu se tako pronaći edukativni stripovi i kvizovi za djecu i mlade, ali i priručnici za roditelje i učitelje.

Potaknuti tom problematikom, danas smo održali edukativnu radionicu na tu temu s učenicima OŠ Stjepana Bencekovića iz Rakova potoka. Učenike smo danas upoznali s osnovnim financijskim pojmovima i alatima, poput važnosti budžetiranja, funkcija financijskih institucija, različitih valuta i sl. pritom koristeći materijale razvijene u sklopu ‘Piggy Bank’ projekta

povezani članci