Osnažujemo njemačko-hrvatsku suradnju u području obrazovanja i usavršavanja

Povezujući više od 370 članova, a čiji član je i Callidus obrazovanje, AHK Kroatien predstavlja najveću bilateralnu gospodarsku instituciju u Hrvatskoj

Osnažujemo njemačko-hrvatsku suradnju u području obrazovanja i usavršavanja

Ovaj tjedan održan je sastanak radne skupine “Ljudski potencijali” Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore. Povezujući više od 370 članova, a čiji član je i Callidus obrazovanje, Komora predstavlja najveću bilateralnu gospodarsku instituciju u Hrvatskoj, te kao iskusan i kompetentan partner prati i podupire hrvatska i njemačka poduzeća pri sklapanju poslovnih kontakata, ulasku na tržište i upoznavanju okvirnih uvjeta poslovanja na tržištu.

Na radnom sastanku, državni tajnik Marko Pavić njemačkim je tvrtkama predstavio mjere aktivne politike zapošljavanja. Mjere se velikim djelom odnose i na obrazovanje, usavršavanja i osposobljavanja, čime je olakšan put ka sredstvima koji omogućuju poslodavcima educiranje svojih djelatnika kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

“Mjere su i nama kao Ustanovi za obrazovanje odraslih vrlo zanimljive jer možemo zainteresiranim poslodavcima ponuditi pakete obrazovanja prema njihovim potrebama. Postoji dobra suradnju između Zavoda, poslodavca i Ustanove. Veselimo se provedbi i krajnjem doprinosu prema gospodarstvu.” izjavila je nakon sastanka Carmen Tariba, ravnateljica Callidus obrazovanja.

povezani članci