Naučite printati ideje u prvoj 3D Akademiji u Hrvatskoj

Ove jeseni, zahvaljujući suradnji Callidus obrazovanja i 3D Grupe moći ćete naučiti kako isprintati vlastite 3D ideje.

Naučite printati ideje u prvoj 3D Akademiji u Hrvatskoj

Ova suradnja spaja obrazovnu ustanovu s dugogodišnjim iskustvom u kreiranju i ponudi obrazovnih programa namijenjenih modernom tržištu rada – Ustanove Callidus i 3D grupe, regionalnog klastera posvećenog populariziranju 3D tehnologija i spajanju industrije s inovativnim profesionalnim rješenjima koje nude 3D tehnologije.

Znate li što su 3D tehnologije i koje su njezine prednosti?

Printanje na papiru odavno je ušlo u našu svakodnevnicu i svi smo upoznati s napretkom koje je donijelo bezbrižno i lako umnožavanje omiljenog teksta, nacrta ili fotografije. U zadnjih nekoliko godina i 3D printanje postalo je popularnije i pristupačnije. Ono što nam se nekad činilo nezamislivo, danas postaje stvarnost. Razne industrije sve više shvaćaju potencijal 3D tehnologija, kućni 3D printeri postaju sve pristupačniji, a ispisivanje predmeta od plastike, metala i drugih materijala postalo je realnost na koju se moramo priviknuti i pripremiti.

Da bismo dobili kvalitetne rezultate i najbolje iskoristili naprednu tehnologiju, potrebno je steći određena znanja i vještine. Nije dovoljno samo kupiti tehnologiju, potrebno je i imati kvalificirane stručnjake koji znaju najbolje iskoristiti njene mogućnosti. Kako bi gospodarstvo moglo na najbolji mogući način iskoristiti potencijal 3D tehnologija, potrebno je educirati stručnjake koji će poznavati ove tehnologije, njihove karakterističnosti, te iz njih izvući najveću moguću korist. Upravo je to cilj Akademije – obrazovanje nove generacije eksperata za 3D tehnologije.

Što nudi edukacijski program 3D Akademije?

Od ove jeseni, u 3D Akademiji dobit ćete jedinstvenu priliku upoznati se s tehnologijama koja će vam pomoći u rješavanju modernih tehnoloških izazova. Tijekom programa Akademije, od iskusnih profesionalaca naučit ćete sve potrebne vještine i upoznati se s vrhunskom opremom koja će vam omogućiti izradu 3D modela, skeniranje postojeće geometrije i ispis vlastite ideje.

„Svjedoci smo kako nove tehnologije toliko brzo ulaze u naše živote da klasično obrazovanje nije uvijek spremno odgovoriti na potrebe za novim znanjima. Zato smo u Callidusu odlučili napraviti dodatni korak naprijed u povezivanju obrazovnih institucija i privrede, kako bismo svojim polaznicima, putem obrazovanja kroz praksu omogućili da se upoznaju sa suvremenim tehnologijama i usvoje znanja koja su im potrebna za moderno tržište rada.“ – izjavila je ravnateljica Callidusa, Carmen Tariba prilikom potpisivanja ugovora o suradnji između Callidusa i 3D Grupe, regionalnog referentnog centra za 3D tehnologije.

Više detalja o programu edukacije i prvom jesenskom upisnom roku uskoro ćete moći pronaći na www.ustanovacallidus.hr i http://www.3d-grupa.com

povezani članci