3D Akademija započinje s prvim edukativnim programom – 3D dentalni inženjer

Potpisanim ugovorom o suradnji između Callidus obrazovanja i 3D Grupe, uspostavljeni su uvjeti za razvoj brojnih edukacija temeljenih na primjeni 3D tehnologija

3D Akademija započinje s prvim edukativnim programom – 3D dentalni inženjer

Desetljećima su stomatolozi i s njima povezani inženjeri, radili na isti način. Uzimanje otisaka i izrada zubnog implantata često je bilo dugotrajan, zamoran i skup proces, što je stomatolozima ali i pacijentima otežavalo život. Zahvaljujući 3D tehnologiji danas je moguće u znatno kraćem vremenu napraviti digitalni otisak zuba, čime se skraćuje vrijeme provedeno na kod stomatologa i olakšava brža izrada gotovog zubnog implantata. Primjena 3D tehnologije u stomatološkoj industriji, zbog svoje preciznosti i mogućnosti jednostavnijeg repliciranja, rezultira kvalitetnim dentalnim proizvodom koji je savršeno prilagođen potrebama pojedinog pacijenta. 


Kako bismo omogućili širu primjenu ove tehnologije u stomatološkoj industriji, od jeseni započinje prvi edukativni program za 3D dentalnog inženjera. Po prvi puta u Hrvatskoj, polaznici će imati mogućnost stjecanja vještina poput osnova fotogrametrije, stjecanja znanja o svim potrebnim alatima i materijalima, o naprednim metodama 3D skeniranja, obradi digitaliziranih rezultata i 3D modeliranju u CAD alatima. Osim tehničkih vještina, dentalni inženjeri usvojit će i razne osobne vještine poput učinkovitog upravljanja konfliktima, osnovama poslovnog komuniciranja, racionalnom upravljanju troškovima i kontrolingu.

Ovom suradnjom, Callidus obrazovanje potvrđuje se kao obrazovna ustanova koja prepoznaje potrebe modernog tržišta rada i stvara edukacije koje su okrenute novim znanjima i tehnologijama. 3D Grupa, zahvaljujući znanju i višegodišnjem iskustvu u 3D tehnologijama, za polaznike 3D Akademije osigurat će sve potrebne tehničke alate i vrhunske predavače. Ovaj primjer uspješne suradnje na edukaciji za 3D dentalnog inženjera tek je jedna od mogućih industrijskih primjena 3D tehnologije. U budućnosti mogu se očekivati nove suradnje koje će i u drugim industrijama približiti sve prednosti 3D tehnologije.

povezani članci