Dođite na dan otvorenih vrata projekta “SvEU ZNAM! U 2017.”

7. studeni je dan otvorenih vrata o mogućnostima financiranja i provedbe projekata EU fondova!

Dođite na dan otvorenih vrata projekta "SvEU ZNAM! U 2017."

Zainteresirani poduzetnici iz sektora malog gospodarstva dobrodošli su bez najave u periodu od 10-14 sati gdje će predstavnici klastera ZNAM!, Callidusa te volonteri biti na raspolaganju vezano za pitanja iz domene pripreme i provedbe EU projekata. Ujedno, tom prilikom će se zainteresirani ciljni korisnici moći kandidirati za program mentoringa, financiran kroz projekt, a u području pripreme i/ili provedbe projekata financiranih iz EU-a.


Klaster ZNAM! potpisao je 15. rujna 2017. godine s Gradom Zagrebom Ugovor o financiranju projekta „ SvEU ZNAM! U 2017.“, u iznosu od 30.000,00 kuna, temeljem prijave klastera na „Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga iz područja europskih integracija i fondova EU iz sredstava Proračuna Grada Zagreba za 2017.“. Projekt „SvEU ZNAM! U 2017.“, zahvaljujući financijskim sredstvima za programe i projekte udruga iz područja europskih integracija i fondova Europske unije iz Proračuna Grada Zagreba za 2017., omogućit će Klasteru ZNAM! nastavak stvaranja sustava mentoringa u Hrvatskoj, a krajnjim će korisnicima omogućiti kvalitetan prijenos znanja iz područja pripreme i provedbe projekata sufinanciranih iz EU izvora.

  • OPĆI CILJ PROJEKTA: Prenijeti stručno znanje mentora o pripremi i provedbi projekata financiranih sredstvima EU-a putem procesa mentoringa u relevantno iskustvo za novoosnovane poduzetnike, poduzetnike u osnivanju te poduzetnike bez sličnog iskustva.
  • AKTIVNOSTI: 1. Provedba mentoring procesa, 2. Aktivnost informiranja, 3. Aktivnost vidljivosti.

Projekt „Sada ZNAM! za EU iskustvo“ predviđa inovativne edukativne radionice koje kombiniraju primjenu teorije na konkretne studije slučaja te nastavno stručno mentoriranje u procesu pripreme i provedbe projekata koje će korisnicima osigurati stručnjaci iz različitih područja iz klastera ZNAM! u suradnji sa stručnjacima iz Ustanove za obrazovanje odraslih – CALLIDUS iz Zagreba, a sve s ciljem adekvatne apsorpcije fondova EU-a. Jednako tako, ukazujući na najčešće pogreške u kasnijoj provedbi projekata, korisnici se upućuju da pravilnim planiranjem izbjegnu pojave neprihvatljivih troškova i/ili nepravilnosti u provedbi projekata. 

Edukacija i mentoring su usmjereni na pripremu polaznika za prijave projekata na pozive u najavi do kraja 2017. godine, odnosno, za provedbu projekata za one polaznike edukacija i mentoringa koji imaju potpisane ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava temeljem prijava na javni poziv „Inovacije novoosnovanih MSP“ te „E-impuls“.

Dodatna zanimljivost posjetiteljima bit će i činjenica da se isti dan održava “Kick-off” sastanak za Erasmus+ projekt pod nazivom „Digital Media – A Bridge to Inclusion“. Nositelj projekta je Ballybeen Centar iz Belfasta, a zajedno u partnerstvu s Hrvatskom, Turskom, Češkom, Italijom, Poljskom i Finskom. Svrha projekta je izrada programa osposobljavanja za odrasle i mlade marginalizirane odrasle osobe kako bi razvile ključne sposobnosti na temu digitalnih kompetencija i znanja. Ciljne skupine projekta su odgojitelji za odrasle i marginalizirane skupine s kojima rade educirani odgojitelji.

povezani članci