Callidus sudjeluje u Tjednu financijske pismenosti na EFZG

Održali smo radionicu na temu „Kako financijama učiti djecu? Roditelji kao izvor financijskog obrazovanja“

Callidus sudjeluje u Tjednu financijske pismenosti na EFZG

Tjedan financijske pismenosti zajednički organiziraju Ekonomski fakultet Zagreb i Raiffeisen mirovinski fondovi, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva financija. 

Cilj ovogodišnjeg Tjedna financijske pismenosti na kojem je sudjelovao i Callidus, je poticanje povezivanja i financijskog osnaživanja građana kao i davanje doprinosa ostvarivanju pomaka u pronalaženju odgovora na brojne financijske probleme i izazove s kojima se susreću pojedinci i obitelji.

Kao roditelji dviju tinejdžerki od 16. i 18. godina, Carmen i Miro Tariba predstavili su savjete kako djecu učiti financijama kroz 4 jednostavna koraka:

  1. Dajte djeci džeparac i dopustite im da bez vašeg nadzora upravljaju novcem. Vrlo vjerojatno će džeparac “nestati” već tijekom prvog tjedna.
  2. Pokažite djeci što su prihodi, što troškovi, što su potrebe, a što želje te dogovorite zajedno način praćenja troškova.
  3. Držite se plana praćenja troškova. Djeca će pokušati prekršiti pravila i vjerojatno će tražiti dodatan novac i negodovat će u početku. 
  4. Budite ustrajni, razgovarajte s njima i vodite primjerom. Pokažite im obiteljski budžet, pričajte o iskustvima, pogotovo negativnim. Pokažite da niste savršeni i dopustite im da nauče i iz vlastitih grešaka. I najbitnije, budite ustrajni.

Više o društveno odgovornom poslovanju i savjetima o financijskoj edukaciji djece, saznajte na:

povezani članci