Pokrenuli smo novi Erasmus+ projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna

Danas smo u Irskoj na kick-off sastanku pokrenuli novi Erasmus+ projekt. Cilj projekta je uključivanje odraslih osoba u proces cjeloživotnog učenja.

Pokrenuli smo novi Erasmus+ projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna

Cilj projekta “Elevation” je razvoj mini obrazovnih resursa za stjecanje ključnih kompetencija namijenjenih odraslim osobama s manje mogućnosti koje ne pokazuju interes za sudjelovanjem u cjeloživotnom učenju. Uz to se namjerava razviti kurikulum za osposobljavanje osoblja u obrazovanju odraslih za rad s tom ciljnom skupinom odraslih polaznika i korištenje novih obrazovnih resursa.

Projekt Elevation nastoji razviti i prilagoditi nove edukacijske materijale kako bi one najugroženije ponovo privukao u  proces obrazovanja. Novi edukacijski materijali obuhvaćat će popularne teme kao što su umjetnost, kultura, digitalni i socijalni mediji, sport te razne hobi aktivnosti.

Ideja projekta je navedene tematske okvire prilagoditi bitnim obrazovnim disciplinama na način da budu jednostavni i pristupačni marginaliziranoj ciljnoj skupini kako bi se ona mogla zainteresirati i uključiti u rješavanje takvih izazova.

Više o projektu saznajte u newsletteru Elevation projekta:

povezani članci

Elevation 2. projektni sastanak

Cilj projekta “Elevation” je razvoj mini obrazovnih resursa za stjecanje ključnih kompetencija namijenjenih odraslim osobama Cilj projekta “Elevation” je razvoj mini obrazovnih resursa za stjecanje…