Edukacijama pomažemo pozitivne promjene u društvu

Održali smo edukacije za zaposlenike „kuće na pola puta“, institucije koja će pomoći resocijalizirati i reintegrirati bivše kaznenike u društvo

Edukacijama pomažemo pozitivne promjene u društvu

U sklopu projekta StartPoint, od 20.01. do 31.01. u prostorijama Callidusa održana je edukacija osnaživanja zaposlenika u svrhu upravljanja „kućom na pola puta“ na kojoj je sudjelovalo 6 članova nositelja projekta, 2 člana partnerskog OCD-a i 2 člana OCD suradnika Udruge Pet plus. Udruga PET PLUS nositelj je projekta START POINT koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Edukacija je izvršena u 80 nastavnih sati kroz 10 radnih dana, a cilj edukacije bio je obuhvatiti neophodne vještine potrebne za komunikaciju i rad sa počiniteljima kaznenih djela koji će biti smješteni u toj kući. Njima će se kroz edukacije, dodatnu izobrazbu i sudjelovanje na radionicama nastojati razviti socijalna uključenost, podići samopouzdanje, osnažiti radne i intelektualne vještine, a sve s ciljem učinkovite resocijalizacije i reintegracije u društvenu zajednicu.

Projekt svojim multidisciplinarnim pristupom i širokom mrežom usluga i aktivnosti otklanja prepoznate teškoće počinitelja kaznenih djela nakon odslužene kazne, kojima prijeti veliki rizik od socijalne isključenosti zbog toga što se nemaju gdje vratiti nakon izdržavanja kazne, te u nedostatku podrške često recidiviraju. Projekt se bazira na organiziranju “kuće na pola puta”, u kući će biti pružen smještaj za minimalno 7 bivših kažnjenika te  ponuđen kompletan program stabiliziranja, psihosocijalnog osnaživanja radom sa stručnjacima, mogućnošću dodatnog obrazovanja i edukacije na raznim radionicama, informiranjem o njihovim pravima i mogućnostima i vidom mentorstva kao pomoći u svrhu traženja zaposlenja.

povezani članci